Home > Uw dierenvraag > Alles over honden > Verzekeren

Online afspraak maken
Bel ons
Stuur uw vraag
WhatsApp ons

Verzekeren van mijn hond

U bent niet verplicht uw hond te verzekeren, maar wij raden het u in sommige gevallen wel aan. Gezond voer, speeltjes en een fijne mand om in te slapen zijn natuurlijk heel belangrijk, maar u wilt ook medische hulp ontvangen als uw hond ziek wordt of een ongeluk krijgt. Als u uw huisdier verzekert, komt u bij de kassa niet voor nare verrassingen te staan en kunt u uw geliefde huisgenoot vrijwel altijd de zorg geven die het nodig heeft en verdient.

Waarom verzekeren?

De ziektekosten voor uw hond kunnen hoog oplopen bij een ongeval of ernstige ziekte. Wanneer u uw hond verzekert, krijgt u een groot deel van de gemaakte kosten terug van de verzekeraar. Sommige dierverzekeraars keren zelfs direct uit aan uw dierenkliniek. U hoeft uw nota dan dus niet eens meer zelf voor te schieten! Verzekeren is dus niet alleen goed voor uw trouwe viervoeter, het is ook goed voor u.

Wanneer verzekeren?

Veel huisdiereigenaren denken pas aan een verzekering als hun dier al ziek is of gewond is geraakt. U kunt uw huisdier dan natuurlijk alsnog verzekeren, maar u zult dan wel een flinke premie moeten betalen. Bovendien hanteren de meeste dierverzekeraars na de ingangsdatum van de polis een wachttermijn van dertig dagen. Op enkele uitzonderingen na, vallen ziektekosten die in deze periode worden gemaakt, niet onder de dekking.

Het beste moment om een verzekering voor uw hond af te sluiten, is dus direct bij de aanschaf van uw nieuwe huisgenoot. De kosten voor het verzekeren van een jong en gezond dier, liggen namelijk aanzienlijk lager dan die van een ouder dier. De leeftijd bij inschrijving is dus bepalend voor de premie, ongeacht hoe oud uw hond wordt. De kosten van de verzekering hangen verder vaak af van het ras, het gewicht, de leeftijd en het geslacht van uw hond.

Welke verzekering/verzekeraar?

Net als bij humane verzekeringen dient u voordat u een verzekering afsluit voor uw hond, de polisvoorwaarden goed te bestuderen. Het is per dier namelijk verschillend welke verzekering geschikt is. Het afsluiten van minimaal een ziektekostenverzekering en een ongevallenverzekering is echter wel raadzaam. De meeste verzekeraars bieden verzekeringen voor ziektekosten, overlijden, reizen en ongevallen. U kunt dus zelf kiezen welke dekking bij u past en welke aanvullende dekkingen u eventueel af wilt sluiten.

Er zijn in Nederland een aantal betrouwbare verzekeringsmaatschappijen. Voorbeelden hiervan zijn Proteq Dier & Zorg en Petplan. Dit zijn verzekeringsmaatschappijen met heldere voorwaarden en redelijke premies. Vraag ons bij twijfel gerust naar onze ervaringen met huisdierverzekeringen.

Verzekeraars stellen het chippen van uw huisdier verplicht. Is uw huisdier nog niet gechipt? Vraag ons dit dan te doen tijdens uw eerste bezoek na ingang van de polis!