Home > Uw dierenvraag > Alles over honden > Gedrag

Online afspraak maken
Bel ons
Stuur uw vraag
WhatsApp ons

Gedrag

Is uw hond erg angstig voor bepaalde voorwerpen of geluiden? Gedraagt hij zich agressief naar andere honden? Eet hij alles op wat los en vast zit? Kan uw hond niet goed alleen zijn? Of is hij onzindelijk? Een kleine greep uit de probleemgedragingen die bij honden kunnen voorkomen. Het kan erg vervelend zijn als uw hond ongewenst gedrag vertoont. Gelukkig is het meestal op te lossen.

Uiteraard is het belangrijk om eerst medische oorzaken uit te sluiten. Daarom is het verstandig eerst een controle bij uw dierenarts te laten doen als uw hond zich (plotseling) anders gedraagt. Wanneer er geen lichamelijke oorzaak voor het gedrag gevonden wordt, zal de dierenarts u adviseren contact op te nemen met een gedragsdeskundige.

De hondengedragsdeskundige zal er door middel van uitgebreide vraaggesprekken met u en observatie van de hond, meestal in de thuisomgeving, achter proberen te komen waarom de hond het ongewenste gedrag vertoont. Want pas als duidelijk is wat te achterliggende reden is, kan het gedrag goed afgeleerd worden. Ook bij het afleren van het gedrag zal de gedragsdeskundige u begeleiden. Vaak zal de hond opnieuw getraind moeten worden. Er zijn hier allerlei verschillende mogelijkheden voor, afhankelijk van het soort probleemgedrag en het karakter van de hond.

Wij raden u graag een betrouwbare hondengedragsdeskundige aan.