Home > Onze zorg > Vaccinaties op Maat

Online afspraak maken
Bel ons
Stuur uw vraag
WhatsApp ons

Vaccinaties op Maat  | https://evidierenartsen.nl/wat-wij-doen/vaccinerenhttps://evidierenartsen.nl/wat-wij-doen/vaccination-advice/

De gezondheid van uw hond, kat en konijn is voor u erg belangrijk. Een goed onderkomen, voldoende beweging, gezonde voeding en veel liefde dragen natuurlijk enorm bij aan de gezondheid en het geluk van uw huisdier. Maar hoe beschermt u uw hond, kat en/of konijn  tegen zeer besmettelijke en soms zelfs dodelijke ziekten? Het antwoord is eenvoudig: laat uw huisdier tijdig tegen deze infectieziekten vaccineren!

Gezondheidscontrole

Om een dier te vaccineren moet het volledig gezond zijn. Voorafgaand aan elke vaccinatie voeren wij daarom een uitgebreide gezondheidscontrole uit. Onze dierenartsen kijken onder meer naar het gebit, de ogen, de oren, de ademhaling, het hart, de lymfeknopen, de huid, het bewegingsapparaat en de voedingstoestand. Eventuele afwijkingen bespreken wij met u en noteren wij in het patiëntendossier. Tijdens dit onderzoek kunt u de dierenarts natuurlijk ook al uw eventuele vragen stellen.

Na de gezondheidscontrole overleggen we met u welke vaccinaties voor het komende jaar zinvol zijn. Dit hangt af van de gezondheid van uw hond of kat, maar bijvoorbeeld ook van een eventueel bezoek aan het buitenland of een pension. We streven er dus naar alleen de noodzakelijke vaccinaties toe te dienen. Vaccineren is namelijk maatwerk!

Tip: ontworm uw hond en kat een week voor de vaccinatie, dan werkt het vaccin beter.

Wanneer moet ik mijn hond laten vaccineren?

Wanneer moet ik mijn kat laten vaccineren?

Wanneer moet ik mijn konijn laten vaccineren?

Als u twijfelt over de vaccinaties en de beschermingsstatus van uw huisdier, belt u dan met onze kliniek (035-6280162) of maak online een afspraak en neem het vaccinatieboekje en/of dierenpaspoort mee.