Home > Onze zorg > Trimsalon

Online afspraak maken
Bel ons
Stuur uw vraag
WhatsApp ons

Trimmen

Evi dierenartsen Hilversum heeft de beschikking over een modern ingerichte trimsalon. Trimster Jacqueline Kremer wast en trimt daar honden en katten, van groot tot klein. Haar rustige manier van werken maakt dat de meeste dieren los op de trimtafel de trimbeurt ondergaan. Haar gedrevenheid om elke vacht in zo goed mogelijke conditie te krijgen en te houden is haar kracht.

Evi Trimsalon

Een regelmatig bezoek aan de trimsalon is voor bijna elk dier wel aan te raden. Voor zowel rasdieren als kruisingen, lang- of kortharige dieren kan een trimbeurt erg nuttig zijn. Ze worden gewassen, geborsteld, geplukt of in model geknipt. Ook worden de nagels geknipt en evt. vieze ogen en oren schoongemaakt.
Niet elke hond word standaard gewassen. Honden die geplukt worden mogen bijvoorbeeld niet gewassen worden, omdat je door het plukken kleine openingen in de huid maakt. Shampoo kan dan irritatie veroorzaken.
De trimtafel waarop uw dier staat is in hoogte verstelbaar, en voorzien van een bevestigingsriem op de veiligheid van uw hond te waarborgen.

Vachtproblemen

Vachtproblemen ontstaan vaak door een verkeerde manier van borstelen. Er word een verkeerde borstel gebruikt, of het dier word te hard geborsteld. Het is van belang om goede informatie in te winnen over de juiste verzorging van het type vacht van uw dier. Bij te vaak borstelen kan uw dier juist meer gaan verharen. Ga dus niet te veel zelf aan de slag, maar ga naar een trimsalon.

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken bij Evi trimsalon in Hilversum? Neem gerust contact met ons op. Plan uw afspraak dus zo mogelijk ruim van te voren, om niet teleurgesteld te worden. Omdat er perioden in het jaar zijn, dat veel dieren tegelijk verharen, kan het soms heel druk zijn.

Wanneer u uw hond of kat naar de trimsalon brengt, maak dat uw wensen vooraf kenbaar. Ook als deze afwijkt van een ras standaard. Sommigen vachten zijn slecht te behandelen als deze nat is. Zorg er dus voor dat uw dier droog en ongewassen naar de salon komt. Laat uw hond voor het bezoek goed uit. En geef uw dier niet kort van te voren wat te eten. Met een volle buik is het minder comfortabel om getrimd te worden. Als uw hond of kat een medische afwijking heeft, is het wenselijk dit vooraf aan de trimbeurt aan te geven. Zo kan de trimster hier rekening mee houden.

De actuele tarieven van onze trimsalon vindt u terug op onze tarievenlijst.