Home > Onze zorg > Opname

Online afspraak maken
Bel ons
Stuur uw vraag
WhatsApp ons

Opname

De opname is de plek waar de dieren verblijven als ze wat langer bij ons zijn. Bijvoorbeeld voor een operatie, een infuus, intensieve zorg of voor het opvangen van wat urine. Er zijn grote hokken met vloerverwarming en er zijn meerdere kleinere opname hokjes. Voor konijnen en cavia’s hebben we speciale hokken, met een minder gladde bodem en zonder tralies zodat er geen ontsnappingsgevaar is. Met behulp van warmtelampen kunnen we een aantal hokken van warmte voorzien en we hebben infuuspompen voor als uw dier intensievere zorg nodig heeft.
De opname is het eerste klusje van de paraveterinair die in de ochtend begint. De dieren krijgen schone hokjes, medicatie als nodig, vers eten en drinken en uiteraard wordt er even met ze geknuffeld. Wat de dieren hebben gegeten en gedronken en of ze hebben geplast en gepoept wordt allemaal genoteerd op de opnamekaart. Elke opnamepatiënt heeft zijn eigen opnamekaart. Hierop staat genoteerd waarom het dier bij ons is, wat hij te eten krijgt en welke medicijnen nodig zijn.  
De dierenarts doet nadat alle dieren verschoond zijn, een dagelijks lichamelijk onderzoek en past eventueel het plan en de medicatie aan waar nodig.
De eigenaar kan na 10:00 uur contact opnemen met de paraveterinair om te vragen hoe het gaat met het dier.  Daarnaast streven wij ernaar dat de dierenarts dagelijks even contact opneemt met de eigenaar, om de toestand van het dier en het vervolgplan te bespreken. Meestal gebeurt dit in de loop van de dag.

Als uw huisdier zich bij ons in de opname bevindt, begrijpen we goed dat u af en toe op bezoek wilt komen.
Er is elke doordeweekse dag bezoekuur van 16.00 tot 18.00 uur.
Als we uw huisdier verdenken van een ernstige besmettelijke ziekte, dan verblijft hij in onze quarantaine. Dit is een aparte ruimte, gescheiden van de andere dieren, waar het dier ook intensieve zorg kan krijgen.