Home > Onze zorg > Laparoscopische Sterilisatie > Kijkoperatie werking

Online afspraak maken
Bel ons
Stuur uw vraag
WhatsApp ons

Wat is laparoscopische sterilisatie?

Bij een laparoscopische kijkoperatie bij de hond worden er in de buik slechts 3 kleine gaatjes (5-10mm) gemaakt i.p.v. 1 grotere snede. Door deze gaatjes worden de eierstokken met behulp van moderne chirurgische apparatuur en een camera verwijderd. Via een monitor, waarop de camera is aangesloten, kan de dierenarts op sterk vergrote beelden precies zien wat er zich in de buik afspeelt. De ophangbanden van de eierstokken worden doorgebrand, waarna de eierstokken door de gaatjes in de buik verwijderd worden. De kans op bloedingen bij een laparoscopische sterilisatie is vrijwel nihil en daarmee is deze techniek uiterst betrouwbaar.

Wat gebeurt er precies tijdens een laparoscopische sterilisatie?

De sterilisatie van uw teef is een dagopname en vindt plaats op onze locatie Evi dierenartsen Oudenoord in Utrecht. Uw teef wordt ‘s morgens gebracht (nuchter) en mag na het uitslapen van de ingreep weer naar huis. Dit is meestal in de loop van de middag. Hier staat stapsgewijs beschreven, hoe de ingreep in zijn werk gaat en wat er allemaal bij komt kijken.

Kosten laparoscopische Sterilisatie

Het prijsverschil tussen laparoscopische sterilisatie en de sterilisatie volgens de oude methode wordt onder andere veroorzaakt door de hoge investering in apparatuur en opleiding van medewerkers. De actuele tarieven van de kijkoperatie vindt u terug op onze tarievenlijst en worden berekend aan de hand van het gewicht van uw teef.

Wat u misschien meer wilt weten: