Home > Onze zorg > Chiropractie

Online afspraak maken
Bel ons
Stuur uw vraag
WhatsApp ons

Chiropractie

Chiropractie is één van de mogelijke behandeltechnieken die gebruikt wordt door onze dierenfysiotherapeut. Het is een manuele therapie vorm, oftewel uitgevoerd met de handen. De behandeling is gericht op het wegnemen van bewegingsbeperkingen (blokkades) van gewrichten in hals, rug en poten/benen. Door blokkades weg te nemen wordt het zenuwstelsel positief beïnvloed en zullen de bewegingen van het dier direct al natuurlijker verlopen.

Tijdens de eerste kennismaking met onze dierenfysiotherapeut zal er naast het reguliere fysiotherapeutische functie onderzoek ook een chiropractisch en neurologisch onderzoek plaatsvinden. Op die manier ontstaat er een totaal beeld van de klachten omtrent het bewegingsapparaat.

Uiteindelijk zullen de chiropractische behandeltechnieken geïntegreerd worden in de totale behandeling fysiotherapie/medisch hydrotherapie.
Daar waar chiropractie zich vooral richt op blokkades in de gewrichten , zal reguliere fysiotherapie zich meer richten op de omliggende structuren, zoals spieren, pezen, gewrichtsbanden, kapsels en de huid. Beide zullen het neurologische systeem weer in balans brengen.
Door deze technieken te combineren schep je de ideale voorwaarden voor het bewegingsapparaat om te kunnen herstellen na een operatie, trauma of blessure.