Home > Over ons > Stage en coschappen

Online afspraak maken
Bel ons
Stuur uw vraag
WhatsApp ons

Stage en coschappen

Onze dierenartsen zijn externe docenten van de Faculteit Diergeneeskunde Utrecht. Hierdoor is voor studenten diergeneeskunde een 8-weekse eind co-schap in onze kliniek(en) mogelijk. Evi dierenartsen biedt daarnaast paraveterinairen in opleiding stageplekken om hun opleiding te kunnen afronden. Onze praktijken zijn een SBB (Aequor) erkend leerbedrijf en voldoen hiermee aan belangrijke kwaliteitscriteria.
 

Wij dragen graag bij aan de toekomst van onze aanstaande collega's, als laatste voorbereiding voor de praktijk.

In de laatste fase van het 6e studiejaar lopen co-assistenten een externe co-schap in een eerstelijns kliniek. Al bijna 20 jaar zijn wij een van de weinige klinieken in Nederland die co-assistenten mogen opleiden in de praktijk. Tijdens hun stage bij onze kliniek(en) leren de co-assistenten verschillende aspecten van het dierenarts zijn. Zij assisteren onze dierenartsen in de behandeling van verschillende diersoorten, de studenten leren klanten te woord te staan aan de balie en door de telefoon, ze doen verschillende laboratorium-onderzoeken en daarnaast ondersteunen ze de dierenartsen bij chirurgische ingrepen.

Het kan zijn dat u een van onze paraveterinairen in opleiding of co-assistenten tegenkomt op consult, dit is ALTIJD onder begeleiding van een van onze dierenartsen. Wilt u niet dat onze studenten uw huisdier(en) nakijken, dan kunt u dit uiteraard aan het begin van het consult/behandeling aangeven.

Mocht u vragen hebben, vernemen we dat graag.