Home > Over ons > Corona Beleid

Online afspraak maken
Bel ons
Stuur uw vraag
WhatsApp ons

Corona Beleid

Tijdens de persconferentie op maandag 14 december kondigde premier Mark Rutte een nieuwe lockdown aan. De lockdown houdt in dat alle niet-essentiële winkels gesloten zullen zijn.

Wij blijven open

Het was even spannend wat de nieuwe lockdown zou betekenen voor de dierenartsenpraktijken in ons land. Op www.rijksoverheid.nl is te lezen dat dierenartsenpraktijken, net als de tandartsen en andere medische contactberoepen, zijn uitgezonderd van de lockdown. Dat betekent dat wij gelukkig open mogen blijven en dat we alle zorg – inclusief de preventieve zorg – voor uw huisdier kunnen blijven aanbieden.

U bent dus van harte welkom in een van onze klinieken in Utrecht en Hilversum. Wel vragen wij u onze Corona-maatregelen in acht te nemen. Verder op deze pagina leest u wat deze maatregelen zijn. De maatregelen zijn tevens terug te vinden in de afspraakbevestigingen die wij versturen.

We kunnen ons voorstellen dat u nog wat vragen heeft. De belangrijkste vragen zullen wij hier alvast proberen te beantwoorden.

“Ik heb een afspraak staan in de periode van de lockdown. Gaat deze door?”

Alle afspraken gaan gewoon door. Wij staan klaar voor u en uw huis(dier), zoals u dat van ons gewend bent. Ook afspraken voor preventieve zorg, zoals de vaccinaties kunnen doorgaan. Stel de preventieve behandelingen niet uit. Dit kan namelijk op de lange termijn gevolgen hebben voor de gezondheid van uw huisdier. Alle operaties, waaronder ook de castraties en sterilisaties, gaan door volgens planning.

“Ik wil graag een afspraak inplannen in de periode van de lockdown. Kan dat?”

Jazeker, dat kan! Neem telefonisch contact op een van onze vestigingen voor het plannen van een afspraak of plan zelf eenvoudig een afspraak in via de website.

“Ik wil graag medicijnen/voer bestellen. Is dit mogelijk?”

Het is nog steeds mogelijk om medicijnen en voer bij ons te bestellen en op te halen. Wel vragen wij u om vooraf contact met ons op te nemen. U kunt uw bestelling telefonisch, per mail of via de het bestelformulier op de website aan ons doorgeven. We kunnen uw bestelling dan alvast klaar zetten. Zo hoeft u minder lang te wachten en houden we het aantal personen in onze wachtkamer minimaal.

“Is het verantwoord om naar de praktijk te komen?”

Samen krijgen we Corona onder controle. Het is daarom belangrijk dat de maatregelen ook in de praktijk worden opgevolgd. Binnen de praktijk houden we rekening met het aantal personen in een ruimte. Onze klinieken zijn groot genoeg om minimaal 1,5 meter te kunnen waarborgen. Wel vragen wij u om zoveel mogelijk alleen te komen. Naast de standaard hygiënemaatregelen zoals het dragen van mondkapjes en het desinfecteren van handen, reinigen wij ook extra vaak de wacht- en spreekkamer.

“Is het mogelijk om de afspraak te verzetten?”

Heeft u momenteel een afspraak staan en wilt u deze graag verzetten, dan kan dat. Bel hiervoor naar de praktijk, een van onze assistenten kijkt dan graag met u naar een nieuwe datum voor de afspraak. Houd er rekening mee dat we bij het niet nakomen van een afspraak zonder afmelding we hiervoor kosten in rekening kunnen brengen.

Onze Corona-maatregelen nogmaals op een rijtje:

  • Kom zoveel mogelijk alleen naar uw afspraak;
  • We vragen u de instructies van onze medewerkers op te volgen;
  • Kom niet al te vroeg naar uw afspraak, zo houden we het aantal mensen in de wachtkamer beperkt;
  • Wanneer de wachtkamer te vol is kunnen wij u vragen even buiten te wachten. Indien mogelijk kunt u zo lang ook in uw auto wachten;
  • Het dragen van een mondkapje is bij ons verplicht. Heeft u geen mondkapje bij u? Dan kunt u er een voor een klein bedrag bij ons aanschaffen;
  • Desinfecteer uw handen bij binnenkomst en houd zoveel mogelijk 1,5 meter afstand van de andere bezoekers en onze medewerkers;
  • Betaal bij voorkeur via pin.

Heeft u vragen?

Neem dan vooral contact met ons op. Het team van Evi dierenartsen staat u graag te woord. Wij wensen iedereen veel sterkte en gezondheid toe in deze bijzondere tijden.