Home > Uw dierenvraag > Alles over konijnen > Gebitsbehandelingen

Online afspraak maken
Bel ons
Stuur uw vraag
WhatsApp ons

Gebitsbehandelingen konijnen

Bij een (gebits) jaarabonnement betaalt u eenmalig een bedrag en kunt u de rest van het jaar onbeperkt langskomen!

Te lang doorgroeiende snijtanden of haakjes op de kiezen zijn redenen voor uw dier om op te houden met eten. Dat kan levensgevaarlijk zijn. Helaas komen gebitsproblemen bij konijnen en knaagdieren veel voor.

Goede voeding

Met een goede voeding zijn veel van deze problemen gelukkig te voorkomen. Geef uw konijn of cavia hooi (onbeperkt), gevarieerde groente (70 gr/kg/dag) en biks (niet meer dan 25 gr/kg/dag).

Geef nooit gemengd voer of een knaag-of liksteen. Wees terughoudend met brood en snoepjes.

Gebitsbehandelingen zonder narcose

Als er desondanks toch gebitsproblemen ontstaan, zijn deze helaas meestal niet meer te genezen. Omdat het gebit van konijnen en knaagdieren gedurende het hele leven doorgroeit, komen de problemen steeds weer terug. De meeste dieren met gebitsproblemen moeten dan ook elke 4-6 weken terugkomen om het gebit te laten bijwerken.

Evi dierenartsen heeft speciale instrumentaria en technieken om het gebit van uw konijn of knaagdier poliklinisch bij te werken, zonder dat uw dier hiervoor onder narcose hoeft. De meeste dieren laten dit goed toe, zodat u en uw dier binnen een paar minuutjes weer lekker naar huis kunnen. Zo slijpen we bijvoorbeeld de snijtanden met een speciaal boortje. Knippen doen we niet, omdat snijtanden hierdoor beschadigd raken. Dit kan pijnlijkheid en kaakabcesvorming veroorzaken.

Abonnement

Om het voor u makkelijk te maken en om de kosten voor u te beperken kunt u bij ons een jaarabonnement afsluiten voor het behandelen van het gebit van uw konijn of knaagdier. Bij een jaarabonnement betaalt u eenmalig een bedrag en kunt u de rest van het jaar onbeperkt langskomen voor het inkorten van de snijtanden en/of het verwijderen van de haakjes op de kiezen. We vragen u wel om van te voren even een afspraak te maken.