Home > Uw dierenvraag > Alles over katten > Probleemgedrag

Online afspraak maken
Bel ons
Stuur uw vraag
WhatsApp ons

Probleemgedrag bij de kat

Mijn kat vertoont probleemgedrag, wat kan ik hier aan doen?

Is uw kat erg angstig voor bepaalde voorwerpen of geluiden? Gedraagt hij zich agressief naar gezinsleden? Kan hij niet met een nieuw huisdier overweg? Likt uw kat zichzelf kaal? Of is hij onzindelijk? Een kleine greep uit de probleemgedragingen die bij katten kunnen voorkomen. Het kan erg vervelend zijn als uw kat ongewenst gedrag vertoont. Gelukkig is het meestal op te lossen.

Uiteraard is het belangrijk om eerst medische oorzaken uit te sluiten. Daarom is het verstandig eerst een controle bij uw dierenarts te laten doen als uw kat zich (plotseling) anders gedraagt. Wanneer er geen lichamelijke oorzaak voor het gedrag gevonden wordt, zal de dierenarts u adviseren contact op te nemen met een gedragsdeskundige.

De kattengedragsdeskundige zal er door middel van uitgebreide vraaggesprekken met u en observatie van de kat, meestal in de thuisomgeving, achter proberen te komen waarom de kat het ongewenste gedrag vertoont. Want pas als duidelijk is wat te achterliggende reden is, kan het gedrag goed afgeleerd worden. U krijgt praktische adviezen om het gedrag van uw kat bij te sturen. Ook hierbij zal de gedragsdeskundige u begeleiden.

Een kattengedragsdeskundige waar wij al jaren een prettige samenwerking mee hebben is Liesbeth Puts van de Praktijk voor Kattengedrag. Kijkt u gerust verder op haar website voor meer informatie.