Home > Uw dierenvraag > Alles over katten > Preventieve zorg

Online afspraak maken
Bel ons
Stuur uw vraag
WhatsApp ons

Preventieve zorg Kat

Vaccineren

Welke vaccinatie uw kat precies krijgt, verschilt per situatie. Zoals u in het onderstaande standaard vaccinatieschema kunt zien, heeft een volwassen kat ieder jaar een vaccinatie nodig. Wij zullen voor u bij houden wanneer uw huisdier aan de beurt is voor zijn of haar vaccinatie, u krijgt dan een oproep van ons thuisgestuurd. 

Als u twijfelt over de vaccinaties en de beschermingsstatus van uw kat, neem dan contact met ons op of maak een afspraak en vergeet het vaccinatieboekje en/of dierenpaspoort niet.

Ontwormen

Naast vaccineren is het regelmatig ontwormen van zowel kat als hond ook erg belangrijk om hem of haar gezond te houden. Wij raden dit aan om te doen omdat: sommige wormen kunnen dier & mens besmetten, kittens maar ook volwassen katten kunnen ernstig ziek worden en/of een groeiachterstand oplopen, daarnaast verlagen worminfecties de weerstand van een dier waardoor het risico op andere ziekten toeneemt.
Ontwormingsadvies kat Evi dierenartsen. Contact ons voor verder advies.

Ontvlooien

Vlooien veroorzaken jeuk bij uw huisdieren, waardoor ze zich gaan krabben. Dit kan haaruitval, kaalheid, korstjes en huidontstekingen tot gevolg hebben. Bij kittens kan een heftige vlooienbesmetting leiden tot bloedarmoede. Vlooien kunnen lintworm overdragen en ze kunnen katten besmetten met de bacterie van de (voor u besmettelijke!) kattenkrabziekte. Wij raden aan maandelijks te ontvlooien.

Onze dierenartsen kunnen u adviseren over welke middelen u het beste kunt gebruiken voor het ontwormen & ontvlooien van uw kat.