Home > Uw dierenvraag > Alles over katten > Niet eten

Online afspraak maken
Bel ons
Stuur uw vraag
WhatsApp ons

Mijn kat wil niet eten

Als uw kat twee dagen niet eet, is dit een spoedgeval. Bij twijfel raden wij u aan direct te bellen (030-2332320) voor het maken van een afspraak.

Mogelijke oorzaken voor het niet eten van uw kat:

Koorts: door een virale of bacteriele infectie. Ook een abces of andere ontstoken wonden kunnen koorts veroorzaken.

Misselijkheid: door een probleem in het maag-darm kanaal, zoals een virus (‘buikgriep’), ontsteking, vreemd voorwerp, maagzweer etc. Of door een probleem aan andere organen in de buik, bijvoorbeeld nierfalen of een te snel werkende schildklier. Zie hierover ook het symptoom braken.

Pijn: ergens in het lichaam. Dit kan pijn aan een pootje zijn door een ongeluk, maar ook pijn in de bek door verwonding, een zwelling of gebitsproblemen of pijn in de buik. Oudere katten kunnen door artrose ook chronische pijn hebben en daardoor minder tot niet meer willen eten.

Stress: als gevolg van algemeen ziek zijn. Uw kat voelt zich dusdanig niet lekker dat hij niet meer wil eten. Maar ook verhuizing, een nieuw huisdier of nieuw gezinslid kunnen oorzaken van stress zijn voor een kat en zorgen dat hij stopt met eten. Vaak zal het dan gepaard gaan met andere symptomen, zoals onzindelijkheid.

Heeft u nog een vraag of wilt u een afspraak maken? Neem contact op of bel 030-2332320.