Home > Uw dierenvraag > Alles over katten > Bloedonderzoek

Online afspraak maken
Bel ons
Stuur uw vraag
WhatsApp ons

Bloedonderzoek

Bloedonderzoek kan worden uitgevoerd om een beter beeld te krijgen van het functioneren van de verschillende organen in het lichaam van uw huisdier. Als uw dier ziek is en de dierenarts besluit bloed af te nemen, gebeurt dat meestal al tijdens de afspraak in de behandelkamer. Het bloed wordt afgenomen uit de halsader van uw huisdier. Daarvoor wordt een klein stukje van de vacht in de hals weggeschoren, om het bloedvat goed zichtbaar te maken. Een enkele keer laat een dier niet toe dat we uit de hals prikken. Dan zal de bloedafname uit een van de voorpoten plaatsvinden.

Van katten ouder dan 10 jaar of dieren met een verwacht hoger narcose risico, doen we voorafgaand aan de narcose en operatie ook bloedonderzoek. Daarmee kunnen we bijvoorbeeld nier- en leverproblemen opsporen en zo de narcose wat aanpassen en/of een waakinfuus geven.

Het bloed kunnen we voor een groot deel zelf onderzoeken in ons laboratorium, met als voordeel dat we de uitslag snel hebben. Soms is het nodig om aanvullende waardes te laten bepalen door een extern laboratorium. De dierenarts zal u hierover informeren.

Uitslagen lezen en begrijpen:

We vertellen u graag mee over de verschillende uitslagen.