Home > Uw dierenvraag > Alles over honden > Zes maanden check

Online afspraak maken
Bel ons
Stuur uw vraag
WhatsApp ons

Zes maanden check hond

Uw pup is nu enkele maanden bij u, heeft de eerste vaccinaties gehad en is gewend aan de dagelijkse gang van uw huishouden. Het eerste jaar is een zeer belangrijke periode in het leven van uw hond. Uw dier zit volop in zijn of haar ontwikkeling, de socialisatie is achter de rug en het permanente gebit is aanwezig. Een goed moment om te controleren of het goed gaat met uw huisdier! Daarbij heeft u misschien vragen over het gedrag of vraagt u zich af of u nog moet ontwormen, wanneer de vaccinaties herhaald moeten worden en of het moment al is aangebroken dat hij of zij gecastreerd kan worden (bij vrouwtjes ook wel sterilisatie genoemd).

Gezondheidscontrole

Om deze redenen hebben we het 6-maandenconsult in het leven geroepen. Tijdens dit consult bespreken we samen hoe het afgelopen maanden gegaan is met uw jonge huisdier. Onderwerpen als het gedrag, de voeding en het voorkomen van parasieten (ontworming, vlooien- en tekenbestrijding) komen tijdens dit consult aan bod. Ook het vaccinatieschema zullen we met u bespreken, zodat uw huisdier goed beschermd blijft. Daarna zal de dierenarts uw huisdier uitgebreid klinisch onderzoeken. Daarbij kijkt de dierenarts onder andere naar de conditie en groei van de afgelopen periode. Extra aandacht besteden we aan het gebit. Zijn alle tanden en kiezen netjes doorgekomen en zijn er geen melktanden achtergebleven?

Castratie? Sterilisatie?

In deze tijden begint u waarschijnlijk ook te denken aan geboortebeperking en dus aan de castratie (of sterilisatie) van uw dier. We bevelen deze ingreep niet alleen aan vanwege geboortebeperking: we voorkomen zo ook een paar belangrijke ziekten. We kunnen u dit tijdens het consult toelichten.

Het Zes Maanden Consult, zo weet u zeker dat u goed op weg bent!