Home > Uw dierenvraag > Alles over honden > Niet eten

Online afspraak maken
Bel ons
Stuur uw vraag
WhatsApp ons

Mijn hond wil niet eten

Niet eten kan het gevolg zijn van vele verschillende oorzaken, waarvan de hoofdgroepen hieronder zullen worden weergegeven. Als uw hond eens een dagje eten overslaat is dat geen probleem, tenzij dit gepaard gaat met andere klachten. Ook als uw hond langer dan twee dagen niet eet, is het verstandig om hem na te laten kijken. Bij twijfel raden wij u aan direct te bellen (030-2332320) voor het maken van een afspraak.

Mogelijke oorzaken voor het niet eten van uw hond:

Koorts: door een virale of bacteriele infectie. Ook een abces of andere ontstoken wonden kunnen koorts veroorzaken.

Misselijkheid: door een probleem in het maag-darm kanaal, zoals een virus (‘buikgriep’), ontsteking, vreemd voorwerp, maagzweer etc. Of door een probleem aan andere organen in de buik, bijvoorbeeld nierfalen of een leverontsteking. Zie hierover ook het symptoom braken.

Pijn: ergens in het lichaam. Dit kan pijn aan een pootje zijn door een ongeluk, maar ook pijn in de bek door losse kiezen of pijn in de buik. Oudere honden kunnen door artrose ook chronische pijn hebben en daardoor minder tot niet meer willen eten.

Stress: als gevolg van algemeen ziek zijn. Uw hond voelt zich dusdanig niet lekker dat hij niet meer wil eten. Maar ook verhuizing, een nieuw huisdier of nieuw gezinslid kunnen oorzaken van stress zijn voor een hond en zorgen dat hij stopt met eten. Vaak zal het dan gepaard gaan met andere symptomen, zoals onzindelijkheid.