Home > Uw dierenvraag > Alles over honden > Gebitsverzorging

Online afspraak maken
Bel ons
Stuur uw vraag
WhatsApp ons

De 5 stappen naar een gezond gebit van uw hond

Verwaarloosde gebitsproblemen kunnen ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid. Daarom is regelmatige controle van het gebit van uw huisdier belangrijk.
 
 1. Halfjaarlijkse gebitscontrole door uw dierenarts: Maak telefonisch een afspraak:
  030 – 2332 320. Elke werkdag tussen 08.30 en 19.00 uur bereikbaar.
  Indien nodig kan er een gebitsbehandeling worden ingepland.
 2. Speciale dieetvoeding voor uw hond: Sterke vermindering van de hoeveelheid tandplak, tandsteen en tandvleesontsteking.
 3. Tandenpoetsen bij de hond: De meest grondige manier van reinigen is een dagelijkse poetsbeurt. Gebruik hierbij een aangepaste tandenborstel en een speciale tandpasta met gevogeltesmaak. Deze tandpasta bevat enzymen waardoor de bacteriegroei in de mondholte wordt geremd. Handige tips om het tandenpoetsen bij hond of kat aan te leren vindt u hier hieronder: Tandenpoetsen hond.
 4. Kauwstrips voor de hond: Mechanische reiniging wordt gecombineerd met remming van de bacteriegroei (runderhuidstrips bevatten bacterieremmende enzymen).
 5. Vet Aquadent® door drinkwater van uw hond: Door het dagelijks drinken van deze oplossing wordt meerdere malen per dag het gebit automatisch verzorgd (ontsmettend, plakwerend, voorkomt tandsteen en verfrist de adem).
   
  Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen over de gebitsverzorging van uw huisdier?
  Neem dan gerust contact met ons op!