Home > Uw dierenvraag > Alles over honden > Coronavirus

Online afspraak maken
Bel ons
Stuur uw vraag
WhatsApp ons

Corona-virus

Corona: COVID-19 bij uw huisdier.

Op dit moment (april/mei 2020) zijn er vanwege enkele positief geteste dieren in het buitenland aanwijzingen dat katten en katachtigen besmet kunnen raken met COVID-19. Deze dieren lijken het virus opgelopen te hebben van hun eigenaren/verzorgers. Geen van de dieren vertoonden ernstige ziekte-klachten.
Ook enkele honden zijn positief getest.

Eind april zijn er bij twee nertsenbedrijven in Brabant nertsen met COVID-19 gevonden. Deze nertsen zijn besmet geraakt door dierverzorgers met corona-verschijnselen.
Op 15 mei zijn de eerste gezelschapsdieren in Nederland positief getest. Het gaat over 3 katten afkomstig van het besmette nertsenbedrijf en 1 hond. 

Tot op heden zijn er geen infecties gezien die van dieren naar mensen overgedragen zijn, maar dit wordt verder onderzocht.

De verspreiding van dier naar mens lijkt een verwaarloosbaar kleine rol in te nemen in de ziekteverspreiding. Echter; voor de zekerheid en voor uw diergezondheid is het belangrijk om, indien u zelf klachten van COVID-19 vertoont, contact met uw huisdier zoveel mogelijk te vermijden, uw kat binnen te houden en uw handen zeer regelmatig te wassen.
Uw hond mag uitgelaten worden door iemand zonder klachten, hierbij blijft een goede hygiëne erg belangrijk.
Omdat we te maken hebben met een nieuw virus kan deze berichtgeving veranderen over de tijd.

Aanvullende informatie vindt u op de website van het RIVM.

Laatste update 15/5/2020