Home > Uw dierenvraag > Alles over honden > Baarmoederontsteking

Online afspraak maken
Bel ons
Stuur uw vraag
WhatsApp ons

Baarmoederontsteking

Een baarmoederontsteking (pyometra) is een aandoening die acuut levensgevaar kan opleveren en moet daarom snel en goed behandeld worden. Wij hebben hier (helaas) veel ervaring mee!

Welke symtomen kan je herkennen?

De symptomen verschillen per hond en het maakt ook een groot verschil of de baarmoedermond wel of niet gesloten is.  Als de baarmoedermond openstaat kan het pus wegstromen en zijn de symptomen vaak ook minder ernstig. Wanneer er pus uit de vulva stroomt is de diagnose vaak direct gesteld. Verder kan de eigenaar zien dat de teef last heeft van koorts, sloomheid, veel drinken en plassen, overgeven en een slechte eetlust. Niet alle patiënten vertonen deze symptomen.

Baarmoederontseking vaststellen?

Op basis van u verhaal kunnen we al een redelijke inschatting maken van het probleem. Als u teef een aantal weken na de loopsheid ziek is, kan de dierenarts al snel denken aan een baarmoederontsteking. Naast bovengenoemde symptomen kan bij het lichamelijk onderzoek opvallen dat de buik is opgezet of pijnlijk is. Er kan bloedonderzoek worden gedaan, echter alleen een echografie van de buik kan uitsluitsel geven over de diagnose baarmoederontsteking.

Wilt u meer weten of een afspraak maken, bel ons direct 030-2332320.